POTYKA NAPOK Ráckevén október második hétvégéjén – szombat vasárnap

 

„A hazai halfogyasztás növelését elsősorban népegészségügyi szempontok indokolják. Az öt kilogrammnyi egy főre jutó mennyiséggel ugyanis Magyarország az utolsók között áll az unió tagországai között.” Cél a fogyasztás legalább meg kétszerezése lenne.

 

„A horgászturisztikai potenciál kihasználása nem teljes, a természetes vízi horgászturizmus peremfeltételeinek biztosítása csak a jelenleginél magasabb színvonalon valósítható meg.”

 

Mindkét idézetet a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program fogalmazza meg.

A program gazdája a Miniszterelnökség Agrárfejlesztési Programokért Felelős helyettes államtitkára.

 

Ez a tény is megerősíti a gondolatot egy olyan „rendezvény” kezdeményezésére, amely népszerűsítheti a halfogyasztást, a horgászturizmust. Mindezt olyan időszakban, amikor egyéb rendezvény – ilyen jelleggel – nincs a városban.

 

A „Ráckevei Potyka napok” első számú szereplői a vendéglátóhelyek lennének, akik erre a hétvégére külön hal étlapot készítenének. Városunk összes látogatóhelye hosszított nyitva tartással fogadhatná az ide látogatókat. A programhoz kísérő rendezvényt is szerveznénk.

 

A rendezvény keretében felhívnánk a figyelmet a halfogyasztás fontosságára, rávilágítanánk a természetes vízi horgászatnak helybeli lehetőségire.

 

A kísérő rendezvény lehet egy táplálkozástudományi mini konferencia.

 

Egyesületünk felvállalná a program megszervezését, és a kapcsolódó marketinget.

Eseménynaptár

Nemzetiségi találkozó

May 2016
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31