Július közepén a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében a Ráckevei TDM elnökségének részvételével kerül sor a Duna-Limes turizmustervezési témájú munkaértekezletre melynek végeredménye, a közös tervezés, közös munka évtizedekre meghatározhatja a Duna-mente turisztikai, gazdasági lehetőségeit.

A munka-értekezlet a teljes Duna-menti munkát hivatott részletesen bemutatni, a tervezés javaslattétel előtti állapotának áttekintésével, majd az érintett területek -  köztük a 14.területi egység: Érd-Százhalombatta-Ráckeve és térsége-Szigetújfalu  - lehetőségeit számba véve fejlesztési javaslatokat tesz.

Az értekezlet tárgya: A Duna menti ókori római Limes magyarországi szakaszának világörökséggé nyilvánítása hatásai és a kapcsolódó turisztikai lehetőségek feltárása, beleértve minden turisztikai elemet, lehetőséget. A koncepció-alkotás, forráselosztási javaslattétel az egész Duna-mentén Péccsel kiegészítve zajlik.

A Magyar Limes Szövetség eddigi munkája során elkészült és a Kormánynak átadásra került az Országos Limes Kulturális Fejlesztési Koncepció Előterv, amely alapján a Kormány elindította a nevezési feladatok végső teendőit, és végrehajtására miniszteri biztossá nevezte ki a Szövetségünk elnökét, Dr. Visy Zsoltot. A végponti tervezési feladatok céljából a teljes Dunai szakaszt érintő tervezési foglalt feladat végrehajtása zajlik, amelyet a Magyar Limes Szövetség a Nemzetgazdasági Minisztérium Turizmusért felelős helyettes államtitkárságának (amely terület a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hatáskörébe került át) és a területen található önkormányzatoknak az anyagi támogatásával szervezi. Címe az „egységesen megjelenített Duna menti turizmus hatásainak vizsgálata, lehetőségek megfogalmazása, koncepcióalkotás, fejlesztési szükségletek feltárása, projektek generálása, kiemelt ún. zászlóshajó projektek beazonosítása, költségvetéssel való ellátása” elnevezésű feladatoknak teljesítését.